zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

22.03.2021.

Donesen

16.03.2021.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o podmirivanju računa i nadoknadi iznosa plaćenih računa za električnu energiju građanima korisnicima stambenih kontejnera u koje su smješteni nakon potresa na području Grada Zagreba

Pročišćeni tekst vrijedi od 31.08.2021.

Narodne novine 8/2021, 21/2021

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o podmirivanju računa i nadoknadi iznosa plaćenih računa za električnu energiju građanima korisnicima stambenih kontejnera u koje su smješteni nakon potresa na području Grada Zagreba (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 8/21, 21/21)

Na temelju članka 41. točke 34. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20 i 3/21), Gradska skupština Grada Zagreba, na 40. sjednici, 16. ožujka 2021., donijela je

ZAKLJUČAK

o podmirivanju računa i nadoknadi iznosa plaćenih računa za električnu energiju građanima korisnicima stambenih kontejnera u koje su smješteni nakon potresa na području Grada Zagreba

1. Grad Zagreb će podmiriti račune distributerima električne energije ili nadoknaditi iznos plaćenih računa za električnu energiju građanima s kojima je sklopio ugovore o korištenju stambenih kontejnera bez naknade, u koje su smješteni nakon potresa na području Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: korisnici). Popis korisnika stambenih kontejnera koji su priključeni na elektroenergetsku mrežu nalazi se u prilogu ovog zaključka, a koji se ne objavljuje.

2. Korisnici imaju pravo na podmirivanje računa ili nadoknadu iznosa računa za električnu energiju za stambeni kontejner od priključenja na elektroenergetsku mrežu do prestanka korištenja stambenog kontejnera.

Računi za električnu energiju moraju glasiti ili na korisnika ili člana zajedničkog kućanstva.

3. Pravo na podmirivanje računa ili nadoknadu iznosa računa za električnu energiju korisnici ostvaruju podnošenjem zahtjeva u kojem su dužni navesti OIB i telefonski broj za kontakt te priložiti sljedeće dokumente:

- presliku osobne iskaznice,

- potvrdu banke ili presliku ugovora o otvorenom računu s vidljivim IBAN-om brojem žiro računa,

- izjavu o suglasnosti za obradu osobnih podataka,

- specifikaciju s preslikama neplaćenih računa ili dokaze o plaćanju računa,

- izjavu o članovima zajedničkog kućanstva.

Obrasci zahtjeva, izjave o suglasnosti za obradu osobnih podataka i izjave o članovima zajedničkog kućanstva bit će objavljeni na mrežnim stranicama Grada Zagreba.

4. Grad Zagreb će u roku od 30 dana od dana zaprimanja urednog zahtjeva podmiriti iznos neplaćenih računa ili nadoknaditi korisnicima plaćene iznose računa za električnu energiju koji su ispostavljeni do kraja travnja 2021.

5. Grad Zagreb će korisnicima, za račune koji će se ispostavljati od 1. svibnja 2021., mjesečno nadoknađivati iznos plaćenih računa u visini utroška električne energije bez kamata, a najviše do 3.000,00 kuna mjesečno po stambenom kontejneru, u roku od 15 dana od dana zaprimanja dokaza o plaćanju računa.

6.Za provođenje ovog zaključka i ažuriranje popisa korisnika iz točke 1. ovoga zaključka ovlašteno je gradsko upravno tijelo nadležno za štete od prirodnih nepogoda.

Popis će se ažurirati na temelju dostavljenih podataka gradskog upravnog tijela nadležnog za mjesnu samoupravu.

Ovlašćuje se gradonačelnik Grada Zagreba za utvrđivanje popisa korisnika iz točke 1. ovoga zaključka.

7. Ovaj će zaključak biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 021-05/21-01/181

URBROJ: 251-01-03-21-2

Zagreb, 16. ožujka 2021.

Predsjednik

Gradske skupštine

Mislav Herman, dr. med., v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija