zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

25.10.2013.

Donesen

24.10.2013.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

Pročišćeni tekst vrijedi od 25.10.2013.

Narodne novine 22/2013

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 22/13)

Na temelju članka 38. točke 28. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst, 10/04, 18/05, 2/06, 18/06, 7/09, 16/09, 25/09, 10/10 i 4/13) i članka 11. stavka 1. Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 4/00, 8/02, 1/04, 20/04, 18/06, 16/09 i 3/10), Gradska skupština Grada Zagreba, na 7. sjednici, 24. listopada 2013., donijela je

ZAKLJUČAK

o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

U znak javnog priznanja dodjeljuje se Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost i nagrađuje se:

Katja Komazec, učenica Osnovne škole Ivana Filipovića

- priznanjem i jednogodišnjom stipendijom

- Svestrana je, uzorna i odlična učenica (uz redovni školski program uči strane jezike, aktivna je u zboru, likovnim radionicama, trenira sinkronizirano klizanje). Sudjelovala je na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika i matematike te se kvalificirala na državno natjecanje iz povijesti. U slobodno vrijeme pomaže slabijim učenicima u učenju potičući i druge da se uključe.

Sudjelovala je u nagradnom natječaju u povodu Međunarodnog dana tolerancije "Oboji svijet šarenim bojama tolerancije" kojim se promicala tolerancija, nenasilje i rješavanje sukoba među mladima. Dokumentarni film "Tolerancija", koji je izradila sa svojim školskim kolegama, osvojio je drugu nagradu. Ukupnim iznosom nagrade kupljene su knjige Caritasovom domu za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi.

U školi je pokrenula prikupljanje novaca udruzi "Marijini obroci".

Štiti slabije vršnjake sprječavajući izrugivanje, ismijavanje i konflikte te zalažući se za miroljubivo rješavanje sukoba.

Potiče diskusije i nastoji senzibilizirati vršnjake za probleme ovisnosti i diskriminacije prema materijalnom statusu. Jasno i otvoreno iznosi svoje stavove, kvalitetnim prijedlozima unapređuje odnose među učenicima, zalaže se za pomoć učenicima s obiteljskim problemima.

Potiče zajedništvo u školi i izvan nje (organiziranjem rođendana iznenađenja, odlazaka u kino, grad, kazalište...).

Rado prihvaća različita zaduženja nesebično pomažući vršnjacima i odraslim osobama. Prema odraslima odnosi se s poštovanjem i ljubaznošću.

Lamia Belošević, učenica Gornjogradske gimnazije

- priznanjem i jednogodišnjom stipendijom

- Uspješno ispunjavajući školske obveze uz gimnazijski program paralelno je pohađala i završila srednju Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog. Osim što pjeva, svira i klavir.

Organizira humanitarne koncerte pomoći djevojčici koja boluje od cerebralne paralize.

Autorica je pjesme "Heroji" posvećene osamnaestogodišnjoj djevojci - žrtvi vršnjačkog nasilja. Dragocjen je njen doprinos humanitarnim školskim akcijama.

Tri je godine aktivno uključena kao ambasadorica u projekt "Glazbom protiv nasilja među djecom i mladima - Drugačiji" da bi se smanjilo vršnjačko nasilje i nenasilno rješavali konflikti. Projekt su poduprli Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Agencija za odgoj i obrazovanje. Promovirajući nenasilje pjesmama posjetila je više od 30 odgojno-obrazovnih ustanova. U sklopu projekta, sudjelujući u organizaciji koncerta "Ruka prijateljstva" u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, autorica je istoimene centralne pjesme koncerta, kojega je sav prihod dan Savjetovalištu "Luka Ritz".

Na satovima razrednika predstavila je svoj doprinos projektu i njegovu važnost te opisala vlastiti osjećaj "koji se javi kad vidiš koliko tvoja mala pažnja, pjesma ili riječ može pomoći drugome".

U razredu je osoba od povjerenja, puna razumijevanja i topline za svoje kolege koji se u svakom trenutku mogu na nju osloniti. Unatoč mladosti vrlo joj je razvijena svijest o važnosti pomaganja drugima i osjetljivost za tuđe probleme, svjesna je ozbiljnosti problematike nasilja među učenicima i značenja afirmacije tolerancije različitih i međusobnog poštivanja kako prema učenicima tako i prema profesorima.

KLASA: 061-06/13-08/1

URBROJ: 251-01-06-13-9

Zagreb, 24. listopada 2013.

Predsjednik

Gradske skupštine

Darinko Kosor, v.r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija