09.04.2018.

»Sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma«

Održano stručno osposobljavanje i izobrazba u organizaciji Novog informatora

Novo zakonodavstvo iz područja sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma obveznicima primjene Zakona stvara mnogo dvojbi u praksi, ali i otvara mogućnost stjecanja novih znanja.
Stoga je, u cilju otklanjanja dvojbi i pojašnjavanja novina, u Zagrebu, 27. ožujka 2018., Novi informator organizirao stručno osposobljavanje i izobrazbu iz područja sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma.
Događaj je, pozdravnim govorom, otvorio Antonio Prtenjača, urednik-savjetnik Novog informatora, a predavanje je održavala mr. sc. Slavica Pezer Blečić, ravnateljica Financijskog inspektorata Ministarstva financija.
Predavačica je polaznicima iscrpno predstavila novo zakonodavstvo sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma te novi koncept sveobuhvatne primjene procjene rizika od pranja novca i financiranja terorizma. Također, pojašnjene su i mjere dubinske analize te je odgovoreno na brojna pitanja polaznika, koji su s velikim zanimanjem pratili izlaganje vrsne predavačice. 
Novi informator prepoznao je važnost problematike sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, što se i dokazalo velikim brojem pitanja polaznika, stoga najavljujemo da ćemo krajem 2018. ponoviti stručno osposobljavanje i izobrazbu iz tog područja.

Arhiva