24.12.2019.

Ministarstvo uprave: Do 25. prosinca zahtjevi za glasovanje izvan mjesta prebivališta

Za drugi krug glasovanja na predsjedničkim izborima, koji će se održati 5. siječnja, birači mogu do 25. prosinca podnijeti zahtjev za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Birači mogu najkasnije do srijede, 25. prosinca, podnijeti zahtjev za privremeni upis izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu i aktivnu registraciju, promjenu mjesta prethodne i aktivne registracije te odustanak od već ranije podnesenog zahtjeva, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo uprave.
Birači mogu podnositi zahtjeve neposredno, putem e-maila ili sustava e-Građani.
Neposredno zahtjev mogu podnijeti u nadležnom uredu do utorka, 24. prosinca, najkasnije do 16 sati.
Putem e-maila ili sustava e-Građani zahtjev mogu podnijeti najkasnije do srijede, 25.prosinca, do 24 sata. Birače se poziva da provjere svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva uprave putem linka http://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/, a nakon određivanja biračkih mjesta i svoje biračko mjesto.
Više informacija mogu pronaći na poveznici http://uprava.gov.hr/vijesti/obavijest-biracima-za-drugi-krug-glasovanja-za-predsjednika-rh/16192.


(HINA, 23. 12. 2019. )