14.11.2017.

Grad Osijek daruje mikroračunala učenicima osnovnih škola

Grad Osijek će svim učenicima petih razreda osnovnih škola darovati mikroračunala, za što će iz ovogodišnjega gradskog proračuna biti izdvojeno više od 130 tisuća kuna.

Na podjeli mikroračunala u Osnovnoj školi "Mladost" u ponedjeljak je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš (HNS) rekla da je riječ o kreativnom i edukativnom džepnom računalu, s modernom tehnologijom, višestruko primjenjivom u u različitim oblicima nastave u osnovnim školama.
Zbog svoje jednostavnosti i svestranosti, mikroračunalo omogućuje lagan i zabavan ulazak osnovnoškolaca u digitalni svijet, a cilj ovog projekta jest podizanje digitalnih kompetencija naših učenika u osnovnim školama, istaknula je Gamoš.
Dodala je kako podjelom mikroračunala Grad Osijek u tome čini prvi korak, a kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi predviđeno je održavanje radionica i tečajeva za nastavnike, koji će pomagati učenicima s mikroračunalima, ali i radionice za učenike svih drugih razreda koji se žele usavršavati na tim računalima.
Suradnik osječke Zajednice tehničke kulture Tomislav Pandurić pojasnio je da su mikroračunala jednostavna za korištenje, a djeci pomažu u razvoju različitih kompetencija, logičkog razmišljanja i zaključivanja.
Kako je istaknuto, projekt se provodi u suradnji s nekoliko partnera, među kojima su, Odjel za matematiku osječkoga Sveučilišta te zagrebački Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).


(HINA, 13. 11. 2017.)

Arhiva