27.10.2012.

Usklađivanje minimalnih uvjeta ugostiteljskih objekata

Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti (u nastavku teksta: Zakon)1 uređuju se način i uvjeti pod kojim pravne i fizičke osobe mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost. Ugostiteljska djelatnost, u smislu tog Zakona, pripremanje je hrane i pružanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pića i napitaka i pružanje usluga smještaja. Ugostiteljska djelatnost je i pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu sa posluživanjem ili bez posluživanja (u prijevoznom sredstvu, na priredbama i sl.) i opskrba tom hranom (catering). Zakonom je propisano da ugostiteljsku djelatnost mogu obavljati trgovačka društva, zadruge, trgovci pojedinci i obrtnici koji ispunjavaju uvjete propisane za obavljanje te djelatnosti (u nastavku teksta: ugostitelj). Osim ugostitelja, ugostiteljsku djelatnost pod uvjetima propisanim Zakonom, mogu obavljati sukladno odredbi članka 3. stavak 2. Zakona, i određene ustanove i udruge. S obzirom na to da su ugostitelji bili u obvezi svoje poslovanje uskladiti s Pravilnikom o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupine »Restorani«, »Barovi«, »Catering objekti« i »Objekti jednostavnih usluga« do 16. kolovoza 2012., autorica pojašnjava odredbe toga Pravilnika, s naglaskom na inspekcijski nadzor upravne i prekršajne mjere.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija