24.09.2018.

Ugostiteljske usluge u objektima neprofitnih organizacija

Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti (Nar. nov., br. 85/15 i 121/16) propisani su uvjeti za obavljanje ugostiteljske djelatnosti odnosno pružanje ugostiteljskih usluga. Ugostiteljska djelatnost, u smislu odredaba navedenog Zakona, jest pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka i pružanje usluga smještaja, kao i pripremanje jela, pića i napitaka za potrošnju na drugom mjestu sa ili bez usluživanja i opskrba tim jelima, pićima i napitcima. Tim Zakonom propisano je i tko može obavljati ugostiteljsku djelatnost, odnosno pružati ugostiteljske usluge, pa je zanimljivo da se, osim trgovačkih društava, obrtnika, trgovaca pojedinaca i zadruga, daje mogućnost obavljanja ugostiteljske djelatnosti i pojedinim udrugama, ustanovama i drugim neprofitnim organizacijama. Stoga o obavljanju ugostiteljske djelatnosti u objektima neprofitnih organizacija, ali i drugim zanimljivim pojedinostima, kao što su nadzor, upravne i kaznene mjere, autorica piše ovom broju.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija