02.10.2004.

Prehrana djelatnika s aspekta oporezivanja, obveznih doprinosa i troškova poslovanja

Prehrana djelatnika u Republici Hrvatskoj organizira se na razne načine i to: u vlastitim restoranima, internim kuhinjama, iznajmljivanjem unutrašnjeg prostora vanjskom poduzetniku, dopremom hrane u vrijeme dnevnog odmora iz drugog restorana, odlaskom djelatnika u restoran gdje je ugovorena isporuka hrane, kupovina hrane prema željama djelatnika i si. Sukladno čl. 36. Zakona o radu (Nar. nov., br. 38/95 i 30/ 04 - u nastavku teksta: ZOR) prehrana djelatnika se u pravilu obavlja za vrijeme odmora od najmanje 30 minuta svakog radnog dana. Autor članka na osnovi radnog prava šire razmatra prehranu djelatnika s aspekta oporezivanja i obveznih doprinosa i troškova poslova.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija