zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Prethodnik
Nasljednik

Godišnji plan upravljanja državnom imovinom za 2020. godinu

Pročišćeni tekst vrijedi od 19.02.2020.

Narodne novine 18/2020

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Godišnji plan upravljanja državnom imovinom za 2020. godinu (»Narodne novine«, br. 18/20)

Vlada Republike Hrvatske

463

Na temelju članka 19. stavka 1. Zakona o upravljanju državnom imovinom (»Narodne novine«, broj 52/18), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 13. veljače 2020. godine donijela

GODIŠNJI PLAN

UPRAVLJANJA DRŽAVNOM IMOVINOM ZA 2020. GODINU

1. UVOD

Tri su ključna i međusobno povezana dokumenta upravljanja državnom imovinom iz nadležnosti Ministarstva državne imovine (u daljnjem tekstu i kao: Ministarstvo ili MDI) normirana Zakonom o upravljanju državnom imovinom (»Narodne novine«, broj 52/18, u daljnjem tekstu: Zakon): Strategija upravljanja državnom imovinom, Godišnji plan upravljanja državnom imovinom i Izvješće o provedbi Godišnjeg plana upravljanja državnom imovinom.

U smislu Zakona, imovina u vlasništvu Republike Hrvatske...

2. STRATEŠKO USMJERENJE UPRAVLJANJA DRŽAVNOM IMOVINOM[2]

(2 Prema Strategiji upravljanja državnom imovinom za razdoblje 2019. – 2025.Dokument je dostupan na poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_10_96_1863.html)

Strateško usmjerenje uključuje razvojni smjer, kao i strateške ciljeve.

Razvojni smjer je, prema članku 2. Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 123/17) hijerarhijski najviši element strateškog okvira koji predstavlja osnovni okvir razvoja i kojim se ostvaruje vizija razvoja definirana u Nacionalnoj razvojnoj strategiji.

...

3. KASKADIRANJE STRATEŠKOG CILJA UPRAVLJANJA DRŽAVNOM IMOVINOM[3]

(3 Prema Strategiji upravljanja državnom imovinom za razdoblje 2019. – 2025.)

Strateški cilj upravljanja državnom imovinom se kaskadira na sedam posebnih ciljeva upravljanja državnom imovinom. Poseban cilj je, prema članku 2. Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske srednjoročni cilj definiran u nacionalnim planovima i planovima razvoja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kojim se ostvaruje strateški cilj iz strategije i poveznica s programom u državnom proračunu ili proračunu jedinice lokalne i područne (regio...

4. POSEBNI CILJEVI I MJERE – SISTEMATIZIRANI PRIKAZ

U nastavku se navode posebni ciljevi i mjere te područja upravljanja koja posebni ciljevi obuhvaćaju u Godišnjem planu upravljanja državnom imovinom. Posebni ciljevi navedeni u nastavku i s njima povezane mjere definirani su u Strategiji upravljanja državnom imovinom za razdoblje 2019. – 2025.

Poseban cilj 1 – »Učinkovito upravljanje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske« operacionalizira se putem sljedećih mjera:

1. Smanjenje portfelja nekretn...

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija