zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

23.12.2022.

Donesen

08.12.2022.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Program javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zagreb za 2023.

Pročišćeni tekst vrijedi od 23.12.2022.

Službeni glasnik Grada Zagreba 39/2022

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Program javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zagreb za 2023. (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 39/22)

Na temelju članka 18. stavka 2. Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (Narodne novine 79/06 i 110/15) i članka 41. točke 34. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20, 3/21, 11/12 - pročišćeni tekst i 16/22), Gradska skupština Grada Zagreba, na 18. sjednici, 8. prosinca 2022., donijela je

PROGRAM

javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zagreb za 2023.

I. UVOD

Program javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zagreb za 2023. izrađen je na osnovi i u skladu sa Zakonom o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja i Statutom Grada Zagreba.

Grad Zagreb i Hrvatska gorska služba spašavanja imaju zajednički interes za djelovanje Stanice Zagreb na području Grada Zagreba te su 29. prosinca 2006. sklopili Sporazum o zajedničkom interesu za djelovanje Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zagreb i njezinu financiranju kojim je utvrđeno obavljanje djelatnosti spašavanja i zaštite ljudskih života na Medvednici i drugim nepristupačnim područjima i mjestima te u drugim izvanrednim okolnostima na području Grada Zagreba, za što je Grad Zagreb u svom proračunu osiguravao sredstva.

Izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (Narodne novine 110/15) propisana je obveza predstavničkog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave da donese program javnih potreba za obavljanje djelatnosti stanica Hrvatske gorske službe spašavanja te da se na taj način osiguraju sredstva za financiranje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja u proračunu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

II. CILJEVI I SVRHA

Javne potrebe Grada Zagreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja, za koje se sredstva osiguravaju iz proračuna Grada Zagreba, redovne su aktivnosti, poslovi i djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zagreb za područje Grada Zagreba sve u skladu s člankom 5. Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Grad Zagreb ima interes za djelovanje Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zagreb kao specijalizirane službe koja će u svrhu očuvanja ljudskih života, zdravlja i imovine obavljati djelatnost sprečavanja nesreća, traganja, spašavanja i pružanja pomoći građanima na području Medvednice i drugim nepristupačnim područjima i mjestima u Gradu Zagrebu, nedostupnim drugim službama te u drugim izvanrednim okolnostima kada se može djelovati samo uz primjenu posebnog stručnog znanja, vještina i opreme.

Hrvatska gorska služba spašavanja - Stanica Zagreb pružat će pomoć i u koordiniranim akcijama spašavanja i pružanja pomoći kada za to postoji posebna potreba te će u slučaju potrebe pružati pomoć i drugim jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave.

III. FINANCIRANJE

U svrhu financiranja redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zagreb, a prema planu utroška sredstava Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zagreb, odnosno aktivnosti predviđene njihovim programom u Proračunu Grada Zagreba za 2023., u razdjelu 005. Gradski ured za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost, Glava 00501, Program 1705 Zaštita i spašavanje za grad Zagreb, Aktivnost A170501 Gorska služba spašavanja, osiguravaju se sredstva u ukupnom iznosu od 100.900,00 eura.

Sredstva iz stavka 1. ove točke utrošit će se kako slijedi:

R.br.

Naziv

Iznos

1.

Rashodi za zaposlene

39.817,00

2.

Materijalni rashodi

58.500,00

3.

Financijski rashodi

2.000,00

4.

Ostali rashodi

583,00

UKUPNO

100.900,00

Hrvatska gorska služba spašavanja - Stanica Zagreb dužna je Gradu Zagrebu podnijeti godišnje izvješće o izvršenju programa i projekata te utrošku sredstava u roku od 60 dana od isteka poslovne godine.

IV. ZAKLJUČNO

Grad Zagreb i Hrvatska gorska služba spašavanja - Stanica Zagreb sklopit će ugovor o načinu i uvjetima financiranja aktivnosti iz ovoga programa.

Ovaj će program biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija