zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

22.03.2021.

Donesen

16.03.2021.
Prethodnik
Nasljednik

Akcijski plan Grada Zagreba za provedbu Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini za razdoblje od 2021. do 2025.

Pročišćeni tekst vrijedi od 22.03.2021.

Službeni glasnik Grada Zagreba 8/2021

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Akcijski plan Grada Zagreba za provedbu Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini za razdoblje od 2021. do 2025. (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 8/21)

Na temelju članka 41. točke 34. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20 i 3/21), Gradska skupština Grada Zagreba, na 40. sjednici, 16. ožujka 2021., donijela je

AKCIJSKI PLAN

Grada Zagreba za provedbu Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini za razdoblje od 2021. do 2025.

I. UVOD

Ravnopravnost spolova jedna je od temeljnih vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske. Obveze Grada Zagreba iz područja ostvarivanja ravnopravnosti propisuje Ustav te zakoni i drugi instrumenti javne politike, npr. strategije, planovi i programi.

Ravnopravnost žena i muškaraca temeljna je vrijednost Europske unije (EU), naglašena u njezinim ugovorima i Povelji Europske unije o temeljnim pravima.

Promicanje načela ravnopravnosti spolova razvojni je ...

RAZLOG DONOŠENJA AKCIJSKOG PLANA

Grad Zagreb je na temelju zaključka Gradske skupštine Grada Zagreba 2018. pristupio Europskoj povelji o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini (u nastavku teksta: Povelja).

Povelju je izradilo Vijeće europskih općina i regija (CEMR) u suradnji sa svojim organizacijama članicama radi promicanja provedbe politika ravnopravnosti spolova na lokalnoj i regionalnoj razini. Lokalne i regionalne vlasti pozvane su potpisati Povelju kako bi se javno obvezale na ravnopravnost i kak...

III. CILJ, MJERE I AKTIVNOSTI ZA PROVEDBU POVELJE

Cilj koji se želi postići mjerama i aktivnostima Akcijskog plana je ostvarivanje ravnopravnosti žena i muškaraca u Gradu Zagrebu.

Krajnji je cilj da perspektiva ravnopravnosti spolova bude uključena u sva područja djelovanja/kompetencija Grada Zagreba.

U izradi Akcijskog plana korištena je metodologija priručnika Alati za planiranje i praćenje politika i praksi koji je polazna točka za potpisnike Povelje kako bi razumjeli indikatore, obavili s...

IV. ZAVRŠNE ODREDBE

1. Nositelji provedbe mjera Akcijskog plana provodit će zadane aktivnosti sukladno svojim nadležnostima te će ih uvrstiti u svoje godišnje planove i za svaku godinu osigurati sredstva za njihovu provedbu.

2. Grad Zagreb će se za provedbu mjera iz Akcijskog plana, gdje god je to moguće, koristiti financijskim sredstvima iz programa Europske unije.

3. Ovaj akcijski plan bit će objavljen u Službenom glasn...

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija