zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

24.04.2017.

Donesen

14.04.2017.

Stupa na snagu

02.05.2017.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Pravilnik o načinu i uvjetima postavljanja sustava javnih bicikala na biciklističke parkirališne površine

Pročišćeni tekst vrijedi od 02.05.2017.

Narodne novine 9/2017

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Pravilnik o načinu i uvjetima postavljanja sustava javnih bicikala na biciklističke parkirališne površine (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 9/17)

Na temelju članka 160. stavka 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16) i članka 48.a stavka 2. Odluke o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Zagreba 3/14, 16/14, 22/14, 25/15 i 6/17), gradonačelnik Grada Zagreba, 14. travnja 2017., donosi

PRAVILNIK

o načinu i uvjetima postavljanja sustava javnih bicikala na biciklističke parkirališne površine

Članak 1.

Ovim se pravilnikom propisuje način i uvjeti postavljanja sustava javnih bicikala na biciklističke parkirališne površine u Gradu Zagrebu.

Članak 2.

Biciklistička parkirališna površina (u daljnjem tekstu: biciklističko parkiralište) dio je javne površine na koju se postavlja sustav javnih bicikala.

Sustav javnih bicikala iz stavka 1. ovog članka sastoji se od bicikala, parkirališno-sigurnosnih instalacija, sustava upravljanja korisnicima i druge opreme.

Članak 3.

Biciklističko parkiralište svojim oblikovanjem i kapacitetom mora biti usklađeno s prostorom na kojem se postavlja u skladu s posebnim propisima.

Članak 4.

Biciklističko parkiralište postavlja se na način da ne zaklanja vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju, ne umanjuje preglednost i ne ometa promet pješaka ili vozila kao niti korištenje zgrada i komunalnih objekata, uređaja i drugih objekata u općoj uporabi.

Udaljenost biciklističkog parkirališta mora iznositi minimalno 1,6 metara od ruba kolnika (mjereno od unutarnje strane rubnjaka) do najistaknutijeg dijela sustava javnih bicikala.

Članak 5.

Biciklističko parkiralište postavlja se na temelju rješenja gradskoga upravnog tijela nadležnog za promet sukladno propisanim minimalnim tehničkim uvjetima.

Članak 6.

Bicikli koji su dio sustava javnih bicikala moraju biti opremljeni ugrađenim košaricama za prijevoz osobnih stvari, automatskom identifikacijom bicikla, tehničkom izvedbom okvira bicikla koja omogućava fizičko blokiranje bicikla na parkirališnoj-sigurnosnoj instalaciji i osigurava lako korištenje za korisnike oba spola te na njima mora biti omogućeno isticanje reklamnih poruka.

Članak 7.

Parkirališno-sigurnosna instalacija obuhvaća minimalno 6 parkirališnih stalaka za bicikle, displej i/ili infopano s uputama za korištenje bicikala na hrvatskom i engleskom jeziku, opremu za blokiranje/deblokiranje bicikla nakon identifikacije i mogućnost prijave korisnika kada ne postoji slobodno parkirališno mjesto za povrat bicikla.

Članak 8.

Sustav upravljanja korisnicima sastoji se od upravljačkog središta sustava za komunikaciju s korisnicima, servisnog vozila na terenu i displejom s prikazom aktualnog stanja cijelog sustava u realnom vremenu (prikaz broja slobodnih bicikala i slobodnih mjesta za parkiranje, prikaz udaljenosti do susjednih lokacija - u dužinskim i vremenskim jedinicama normalnog pješačenja).

Članak 9.

Grad Zagreb će izvođače radova za nabavu i postavljanje sustava javnih bicikala na biciklistička parkirališta odabrati sukladno propisima o javnoj nabavi.

Članak 10.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 363-01/17-01/377

URBROJ: 251-03-02-17-2

Zagreb, 14. travnja 2017.

Gradonačelnik

Grada Zagreba

Milan Bandić, dipl. politolog, v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija