zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Donesen

27.10.1983.

Objavljen

01.11.1983.

Stupa na snagu

09.11.1983.

Poglavlja nisu pronađena.

1 2 3 4
Prethodnik
Nasljednik

Zakon o određivanju organa i organizacija nadležnih za prikupljanje i evidentiranje podataka znanstvene, kulturne, prosvjetne, tehničke i tehnološke suradnje s inozemstvom

Pročišćeni tekst vrijedi od 09.11.1983.

46/1983

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zakon o određivanju organa i organizacija nadležnih za prikupljanje i evidentiranje podataka znanstvene, kulturne, prosvjetne, tehničke i tehnološke suradnje s inozemstvom ("Nrodne novine" br. 46/83 )

Sabor Socijalističke Republike Hrvatske

398

Na temelju člana 389. Ustava Socijalističke Republike Hrvatske, donosim

UKAZ

o proglašenju Zakona o određivanju organa i organizacija nadležnih za prikupljanje i evidentiranje podataka znanstvene, kulturne, prosvjetne, tehničke i tehnološke suradnje s inozemstvom

Proglašava se Zakon o određivanju organa i organizacija nadležnih za prikupljanje i evidentiranje podataka znanstvene, kulturne, prosvjetne, tehničke i tehnološke suradnje s inozemstvom, koji je Sabor Socijalističke Republike Hrvatske donio na Društveno-političkog vijeća 27. listopada 1983. godine.

Broj: 1343/83

Zagreb, 1. studenoga 1983.

Predsjednik

Predsjedništva SR Hrvatske

Milutin Baltić, v.r.

ZAKON

o određivanju organa i organizacija nadležnih za prikupljanje i evidentiranje podataka znanstvene, kulturne, prosvjetne, tehničke i tehnološke suradnje s inozemstvom

Član 1.

Republički zavod za tehničku suradnju nadležan je za prikupljanje podataka u znanstvenoj, prosvjetnoj, tehničkoj i tehnološkoj suradnji s inozemstvom, a Zavod za kulturu Socijalističke Republike Hrvatske za prikupljanje podataka o kulturnoj suradnji s inozemstvom, koju ostvare organizacije udruženog rada, druge samoupravne organizacije i zajednice, organi i organizacije društveno-političkih zajednica, društveno-političke i druge društvene organizacije, te udruženja građana.

Član 2.

Republički zavod za tehničku suradnju i Zavod za kulturu Socijalističke Republike Hrvatske, u okviru nadležnosti iz člana 1. ovoga zakona, prikupljaju podatke i vode evidencije o znanstvenoj, kulturnoj, prosvjetnoj, tehničkoj i tehnološkoj suradnji s inozemstvom koju neposredno ostvaruju građani Socijalističke Republike Hrvatske.

Član 3.

Sadržaj i način prikupljanja podataka i vođenja evidencija iz člana 2. ovoga zakona propisat će republički organi uprave za poslove znanosti i tehnologije u suglasnosti s republičkim organom uprave nadležnim za poslove prosvjete i kulture, u roku tri mjeseca od dana stupanja na snagu ovoga zakona.

Član 4.

Ovaj zakon supa na snagu osmoga dana nakon objave u „Narodnim novinama“.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija