20.12.2017.

Uvodnim webinarom u četvrtak počinje edukacija učitelja u sklopu kurikularne reforme

Proces edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme počinje u četvrtak, 21. prosinca, uvodnim webinarom, seminarom preko weba, a otvorit će ga ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ministrica će na prvom webinaru, koji počinje u 17 sati, govoriti o ključnim promjenama paradigme učenja i poučavanja te transformaciji kurikuluma iz učenja sadržaja napamet prema ishodima učenja, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva (MZO).
"Ovakav način edukacije predstavlja iskorak Ministarstva prema suvremenim metodama profesionalnog razvoja učitelja te omogućava direktan i dvosmjeran pristup informacijama svakom obrazovnom djelatniku", ističe tim povodom pomoćnica ministrice Lidija Kralj, moderatorica uvodnog webinara.
Uživo će mu moći prisustvovati te postavljati pitanja ministrici čak 750 sudionika putem virtualne učionice MZO-a na web adresi -https://connect.carnet.hr/mzo.
Snimka predavanja biti će dostupna i na posebnom kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/videos?pack=462.
Pomoćnica ministrice Kralj ističe da je webinar "samo jedan od oblika edukacije koje u Ministarstvu pripremaju za učitelje koji moraju spremno dočekati novine koje donosi kurikularna reforma“.
Iz Ministarstva poručuju kako će ovo biti prvi u nizu dugo iščekivanih webinara koji će se održavati do početka pilot projekta kurikularne reforme u školskoj godini 2018./19.


(HINA, 18. 12. 2017.)