zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Donesen

04.10.1994.

Objavljen

04.10.1994.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Odluka o naknadama članovima Gradske skupštine Grada Zagreba i članovima njezinih radnih tijela

Pročišćeni tekst vrijedi od 04.10.1994.

Službeni glasnik Grada Zagreba 11/1994

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Odluka o naknadama članovima Gradske skupštine Grada Zagreba i članovima njezinih radnih tijela (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 11/94)

ODLUKU

o naknadama članovima Gradske skupštine Grada Zagreba i članovima njezinih radnih tijela

Članak 1.

Ovom se odlukom utvrđuje naknada troškova, odnosno izgubljene zarade (u daljnjem tekstu: naknada) članovima Gradske skupštine Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: Gradska skupština) za rad na sjednicama Gradske skupštine i sjednicama njezinih radnih tijela, te za obavljanje drugih poslova za potrebe Gradske skupštine, kao i naknade drugim osobama koje je Gradska skupština imenovala u radna tijela.

Pravo na naknadu imaju i članovi stručnih radnih skupina što ih za proučavanje pojedinih pitanja i obavljanje određenih zadaća iz svog samoupravnog djelokruga osnivaju Gradska skupština i njezina radna tijela.

Članak 2.

Novčana sredstva za naknade iz članka l. ove odluke osiguravaju se u Proračunu Grada Zagreba.

II. NOVČANE NAKNADE

Članak 3.

Član Gradske skupštine ima pravo na mjesečnu naknadu za obavljanje dužnosti člana Gradske skupštine u visini 60% osnovice za obračun plaća djelatnika i dužnosnika, zaposlenih u upravnim odjelima i službama Grada Zagreba, utvrđene za prethodni mjesec.

Članak 4.

Članovi radnih tijela i članovi stručnih radnih skupina imaju pravo na naknadu u visini 20% prosječne neto plaće radnika u gospodarstvu Grada Zagreba u proteklom mjesecu, za svaku sjednicu radnog tijela kojoj prisustvuju.

Iznimno, član stručne radne skupine, ovisno o prirodi i opsegu zadaće, može ostvariti naknadu u većem iznosu od propisanog u stavku l. ovoga članka, na temelju odluke Komisije za izbor i imenovanja Gradske skupštine, a najviše 40% prosječne neto plaće radnika u gospodarstvu Grada Zagreba u proteklom mjesecu.

Članak 5.

Članovi stručnih radnih skupina imaju pravo na naknadu, kada su zaduženi za izradu stručnog materijala, u visini 3% prosječne neto plaće radnika u gospodarstvu Grada Zagreba u proteklom mjesecu, po kartici predanog materijala.

Članak 6.

Dužnosnici i djelatnici gradskih ureda, upravnih odjela, zavoda i službi nemaju pravo na naknadu kada su imenovani u stručne radne skupine, a poslove i zadaće obavljaju za vrijeme radnog vremena.

Članak 7.

Osobi ovlaštenoj za sklapanje braka pripada naknada u visini 25% prosječne neto plaće radnika u gospodarstvu Grada Zagreba u proteklom mjesecu, po danu i mjestu obavljanja te dužnosti.

III. NAKNADA MATERIJALNIH TROŠKOVA

Članak 8.

Osoba iz članka 1. ove odluke u obavljanju poslova za Gradsku skupštinu, iz sredstava za materijalne troškove Gradske skupštine, ima pravo na naknadu:

- troškova na službenom putovanju (dnevnice, noćenja i stvarni troškovi prijevoza),

- troškova za korištenje automobila u osobnom vlasništvu za obavljanje službenih poslova,

- troškova prijevoza u javnom gradskom prometu ako joj nije osiguran besplatan prijevoz.

1. Naknada troškova za službena putovanja

Članak 9.

Osoba iz članka l. ove odluke na službenom putovanju ima pravo na naknadu troškova: dnevnice, podmirenje troškova noćenja i prijevoza.

Službenim putovanjem smatra se obavljanje poslova izvan Grada Zagreba za koje je osoba dobila putni nalog.

Putni nalog na temelju odobrenja izdaje tajnik Gradske skupštine.

Članak 10.

Putovanje u trajanju do 7 dana odobrava predsjednik Gradske skupštine, a duže od 7 dana Komisija za izbor i imenovanja uz naknadnu obavijest Gradskoj skupštini.

Članak 11.

Dnevnice za službeno putovanje u zemlji, troškovi noćenja i prijevoza utvrđuju se u visini i na način propisan za korisnike gradskog proračuna.

Članak 12.

Troškovi službenog putovanja u inozemstvu, dnevnice, noćenja i prijevoza utvrđuju se u visini i na način utvrđen za korisnike državnog proračuna kojima se ti troškovi priznaju u materijalne troškove.

2. Naknada za korištenje automobila u osobnom vlasništvu

Članak 13.

Osobi iz članka l. ove odluke može se odobriti korištenje automobila u osobnom vlasništvu u službene svrhe.

Korištenje automobila u osobnom vlasništvu odobrava tajnik Gradske skupštine ukoliko se posao mora hitno obaviti ili ako do mjesta u koje je osoba upućena nema javnog prijevoza.

Naknada troškova za odobreno korištenje automobila u osobnom vlasništvu u službene svrhe određuje se u visini i na način utvrđen za korisnike gradskog proračuna.

Članak 14.

Članovi Gradske skupštine imaju pravo na osiguranje za slučaj nesreće koja se dogodi u svezi s radom u Gradskoj skupštini.

Članak 15.

Visinu naknada iz ove odluke utvrđuje tajnik Gradske skupštine.

IV. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 16.

Na dan stupanja na snagu ove odluke prestaje vrijediti Odluka o naknadama odbornicima Skupštine i članovima određenih radnih tijela Skupštine i njezinog Izvršnog vijeća (Službeni glasnik Grada Zagreba br. 39/90, 2/92 i 20/92).

Članak 17.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana nakon objave u Službenom glasniku Grada Zagreba, a primjenjivat će se od 1. listopada 1994.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija