zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

05.12.2019.

Donesen

14.11.2019.

Stupa na snagu

05.12.2019.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Odluka o obavljanju osnivačkih prava i obveza nad domovima za starije osobe koja su prenesena na Grad Zagreb (pročišćeni tekst)

Pročišćeni tekst vrijedi od 13.12.2019.

Službeni glasnik Grada Zagreba 22/2019

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Odluka o obavljanju osnivačkih prava i obveza nad domovima za starije osobe koja su prenesena na Grad Zagreb (pročišćeni tekst) (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 22/19)

Članak 1.

Ovom se odlukom uređuju prava i obveze Grada Zagreba, osnivača domova za starije osobe, kojem su osnivačka prava nad domovima za starije i nemoćne osobe prenijeli Vlada Republika Hrvatska (Odluka KLASA: 550-01-03/01-02/02 od 20. prosinca 2001.) i Ministarstvo rada i socijalne skrbi (Odluka o prijenosu osnivačkih prava KLASA: 550-01/01-01/1728 od 21. prosinca 2001.), te se određuju tijela Grada Zagreba koja će obavljati osnivačka prava nad domovima za starije osobe koja su prenesena na Grad Zagreb.

Odredbom članka 2. Odluke o izmjenama Odluke o obavljanju osnivačkih prava i obveza nad domovima za starije i nemoćne osobe koja su prenesena na Grad Zagreb (Službeni glasnik Grada Zagreba 12/16) riječi: "osnivača domova za starije i nemoćne osobe" zamijenjene su riječima: "osnivača domova za starije osobe", a riječi: "obavljati osnivačka prava nad domovima za starije i nemoćne osobe" zamijenjene su riječima: "obavljati osnivačka prava nad domovima za starije osobe".

Članak 2.

Grad Zagreb ima prava i obveze prema domovima za starije osobe koje, prema Zakonu o socijalnoj skrbi, Zakonu o ustanovama i drugim propisima te statutima domova, ima osnivač.

Odredbom članka 3. Odluke o izmjenama Odluke o obavljanju osnivačkih prava i obveza nad domovima za starije i nemoćne osobe koja su prenesena na Grad Zagreb (Službeni glasnik Grada Zagreba 12/16) u člancima 2. i 4. riječi: "i nemoćne" su brisane.

Članak 3.

Gradska skupština Grada Zagreba, odlučuje o promjeni naziva i sjedišta, statusnim promjenama, prestanku domova, promjeni djelatnosti, daje suglasnost na statut, udruživanje u zajednice ustanova, akte o osnivanju druge pravne osobe, te odlučuje o davanju jamstva za kreditno zaduživanje.

Odredbom članka 1. Odluke o izmjeni Odluke o obavljanju osnivačkih prava i obveza nad domovima za starije i nemoćne osobe koja su prenesena na Grad Zagreb (Službeni glasnik Grada Zagreba 10/12) u članku 3. riječi: "upravna vijeća domova za starije i nemoćne osobe" zamijenjene su riječima: "članove upravnih vijeća domova za starije i nemoćne osobe sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi".

Odredbom članka 1. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o obavljanju osnivačkih prava i obveza nad domovima za starije i nemoćne osobe koja su prenesena na Grad Zagreb (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/13) u članku 3. riječi: "imenuje i razrješuje članove upravnih vijeća domova za starije i nemoćne osobe sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi" su brisane.

Članak 4.

Gradonačelnik Grada Zagreba imenuje i razrješuje članove upravnih vijeća domova za starije osobe sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, daje prethodnu suglasnost za imenovanje ravnatelja domova za starije osobe, utvrđuje cijenu usluga skrbi izvan obitelji u domovima za starije osobe, daje suglasnost na pravilnike o unutarnjem ustroju, sistematizaciji poslova i potrebnom broju djelatnika i na odluke upravnih vijeća domova za starije osobe koje se odnose na upravljanje, korištenje i raspolaganje nekretninama i pokretninama, zaduživanje i druge akte koji se odnose na poslovodstvo i upravljanje sukladno statutima domova za starije osobe, te određuje način raspolaganja dobiti i pokrića gubitka.

Odredbom članka 1. Odluke o izmjenama Odluke o obavljanju osnivačkih prava i obveza nad domovima za starije i nemoćne osobe koja su prenesena na Grad Zagreb (Službeni glasnik Grada Zagreba 17/09) riječi: "Gradsko poglavarstvo" zamijenjene su riječju: "Gradonačelnik".

Odredbom članka 2. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o obavljanju osnivačkih prava i obveza nad domovima za starije i nemoćne osobe koja su prenesena na Grad Zagreb (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/13) iza riječi: "Grada Zagreba" dodane su riječi: "imenuje i razrješuje članove upravnih vijeća domova za starije i nemoćne osobe sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, daje prethodnu suglasnost za imenovanje ravnatelja domova za starije i nemoćne osobe,".

Članak 5.

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje važiti Zaključak o određivanju Gradskog poglavarstva da utvrđuje cijene usluga smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe čija je osnivačka prava preuzeo Grad Zagreb (Službeni glasnik Grada Zagreba 10/03) i Zaključak o davanju suglasnosti na pravilnike o unutarnjem ustroju i sistematizaciji poslova gradskih domova za starije i nemoćne osobe (Službeni glasnik Grada Zagreba 2/03).

Članka 6.

ZAVRŠNA ODREDBA

Članak 2.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana nakon objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

ZAVRŠNA ODREDBA

ZAVRŠNA ODREDBA

Članak 3.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

ZAVRŠNA ODREDBA

Članak 4.

Ova odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija