zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

15.10.2014.

Donesen

10.10.2014.

Stupa na snagu

23.10.2014.

Prestaje važiti

22.09.2020.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Odluka o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica i mjestima za ugostiteljsku djelatnost izvan tržnica koje se obavljaju u kioscima

Pročišćeni tekst vrijedi od 23.10.2014. do 21.09.2020.

Službeni glasnik Grada Zagreba 21/2014

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

Odluka o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica na malo i mjestima za ugostiteljsku djelatnost izvan tržnica koje se obavljaju u kioscima i vanjskom izgledu kioska (22/20 ) na snazi od 22.9.2020. u članku 12. propisuje.

"Stupanjem na snagu ove odluke prestaje važiti Odluka o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica i mjestima za ugostiteljsku djelatnost izvan tržnica koje se obavljaju u kioscima (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14 i 9/17)."

PREAMBULA

Odluka o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica i mjestima za ugostiteljsku djelatnost izvan tržnica koje se obavljaju u kioscima (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 21/14)

ODLUKU

o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica i mjestima za ugostiteljsku djelatnost izvan tržnica koje se obavljaju u kioscima

Članak 1.

Ovom se odlukom određuju lokacije - mjesta izvan prodavaonica i tržnica na kojima se može obavljati trgovina na malo (prodaja robe i/ili usluga) i ugostiteljska djelatnost u kioscima.

Ovom su odlukom određene lokacije na javnoprometnim površinama u Gradu Zagrebu i na dijelovima neizgrađenoga građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba; broj mjesta na lokaciji te vrsta djelatnosti - namjena koja se u kiosku obavlja.

Članak 2.

Trgovina na malo i ugostiteljska djelatnost mogu se obavljati u kioscima na javnoprometnim površinama u Gradu Zagrebu i na dijelovima neizgrađenoga građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba, na lokacijama u gradskim četvrtima, i to:

1. GRADSKA ČETVRT DONJI GRAD

Članak 4.

Na lokacijama utvrđenim člancima 2. i 3. ove odluke, ovisno o namjeni, mogu se postavljati tipski kiosci do 12 m2. Usluživanje iz kioska se obavlja isključivo preko pulta, bez mogućnosti ulaženja korisnika u kiosk.

Članak 5.

Lokacije koje nose oznaku "N" odnose se na tipizirane kioske postavljene uz nadstrešnice na stajalištima javnoga gradskog prijevoza, tako da je uz nadstrešnicu postavljen kiosk identičnog materijala i oblikovanja.

Članak 6.

Iz kioska naznačene namjene "trgovina novinama i duhanskim prerađevinama" može se obavljati i trgovina drugim proizvodima i uslugama (papirnata roba, pisaći pribor, uredski pribor i dr. te prehrambeni i neprehrambeni proizvodi u originalnom pakiranju za koje nisu potrebni posebni uvjeti čuvanja, sladoled u originalnom pakiranju i drugo), ako gradsko upravno tijelo nadležno za gospodarstvo utvrdi da su za to ispunjeni propisani uvjeti.

Članak 7.

Sastavni dio ove odluke je grafički prikaz (mapa) lokacija za postavljanje kioska iz članka 2. ove odluke, u mjerilu 1: 5000, koji se ne objavljuje i čuva se u gradskom upravnom nadležnom za komunalne poslove.

Članak 8.

Odredbe ove odluke na odgovarajući se način primjenjuju na lokacije iz članka 3. ove odluke.

Članak 9.

Kiosci postavljeni na lokacijama - mjestima prema dosadašnjoj Odluci o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica i mjestima za ugostiteljsku i uslužnu djelatnost izvan tržnica koje se obavljaju u kioscima (Službeni glasnik Grada Zagreba 9/10, 12/11, 10/12 i 20/13), ostaju na lokacijama - mjestima do isteka ugovora o zakupu.

Privremeni montažni objekti lagane konstrukcije do 40 m² zadržavaju se u prostoru ako zadovoljavaju prostorne uvjete koji se utvrđuju dokumentima prostornog uređenja i uvjete propisane posebnim propisima.

Članak 10.

Ako je radi uređenja javne površine ili dijela neizgrađenoga građevinskog zemljišta potrebno privremeno premjestiti kiosk, o privremenom premještanju odlučuje gradsko upravno tijelo nadležno za komunalne poslove.

Članak 11.

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje važiti Odluka o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica i mjestima za ugostiteljsku i uslužnu djelatnost izvan tržnica koje se obavljaju u kioscima (Službeni glasnik Grada Zagreba 9/10, 12/11, 10/12 i 20/13).

Članak 12.

Ova odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija