zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

15.03.2007.

Donesen

15.03.2007.

Stupa na snagu

23.03.2007.

Prestaje važiti

Prestaje važiti

01.03.2016.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

Pročišćeni tekst vrijedi od 23.03.2007. do 29.02.2016.

Službeni glasnik Grada Zagreba 4/2007

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

Odluka o radnom vremenu objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge (3/16 ) na snazi od 1.3.2016. u članku 13. propisuje:

"Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje važiti Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata (Službeni glasnik Grada Zagreba 4/07, 9/07, 16/07, 8/09, 17/09 i 24/13)."

PREAMBULA

Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 4/07)

ODLUKU

o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

Članak 1.

Ovom se odlukom propisuje drugačije radno vrijeme ugostiteljskih objekata od propisanoga Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti (u daljnjem tekstu: Zakon), određuju se lokacije izvan naseljenog područja naselja, određuje radno vrijeme objekata jednostavnih usluga, utvrđuju mjerila za raniji završetak radnog vremena, te propisuje zabrana usluživanja alkoholnih pića u određenom razdoblju tijekom dana.

Članak 2.

Ugostiteljski objekti iz skupine:

- restorani (restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnica i objekt brze prehrane) i

- barovi (kavana, caffe-bar, pivnica, buffet, krčma, konoba i klet)

koji posluju u zoni koju omeđuju Mala ulica od Nove Vesi broj 40 do Medvedgradske ulice, u Medvedgradskoj ulici, od broja 13 do Tkalčićeve, od Tkalčićeve ulice do Felbingerovih stuba, Felbingerovim stubama do Radićeve ulice, u Radićevoj ulici do Ilirskog trga, na Ilirskom trgu, od Ilirskog trga do Demetrove, u Demetrovoj ulici do Mesničke ulice, u Mesničkoj ulici do Streljačke ulice, u Streljačkoj ulici do Dežmanove ulice broj 9, u Dežmanovoj ulici do Ilice brojevi 41 i 42, u Frankopanskoj ulici do Trga maršala Tita, na Trgu maršala Tita, u Hebrangovoj ulici do Boškovićeve ulice, u Boškovićevoj ulici do Palmotićeve ulice, u Palmotićevoj ulici do Vlaške ulice, u Vlaškoj ulici od brojeva 42 i 47 do Kaptola, na Kaptolu do Nove Vesi i u Novoj Vesi do Male ulice - mogu raditi do 1.00 sat.

Članak 3.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na otvorenom prostoru (terase) počinje i završava u vremenu rada ugostiteljskog objekta.

Članak 4.

Ugostiteljski objekti iz skupina restorani i barovi koji se nalaze izvan naseljenih područja naselja mogu raditi od 0.00 do 24.00 sata.

Lokacije ugostiteljskih objekata iz stavka 1. ovoga članka odnose se na zone u kojima prostornim planovima na području Grada Zagreba nije predviđeno stanovanje, odnosno koje su prema lokalnim uvjetima i dovršenosti gradnje izvan naseljenog područja naselja, a nalaze se na udaljenosti od najmanje 500 m od naseljenog dijela naselja.

Članak 5.

Objekti jednostavnih usluga koje se pružaju u šatoru, na klupi, iz vozila, na plovnom i plutajućem objektu mogu raditi od 6.00 do 24.00 sata.

Članak 6.

Gradsko poglavarstvo može, na ugostiteljev zahtjev, rješenjem odrediti drugačije radno vrijeme od propisanoga Zakonom i ovom odlukom, ugostiteljskom objektu iz članka 2. ove odluke, a radi organiziranja pojedinih prigodnih proslava (dočeka Nove godine, svadbi, maturalnih zabava i sličnih događanja).

Duže radno vrijeme može se odobriti ugostiteljskom objektu prema prethodno izdanom rješenju sanitarne inspekcije da su provedene mjere za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada i prema prethodno pribavljenom mišljenju vijeća gradske četvrti, odnosno predsjednika vijeća, u kojoj se nalazi ugostiteljski objekt.

Ugostitelj je dužan zahtjev s dokazom o organiziranju proslave i rješenjem iz stavka 2. ovoga članka podnijeti Gradskom uredu za gospodarstvo najkasnije 20 dana prije održavanja proslave.

Članak 7.

Gradsko poglavarstvo može, po službenoj dužnosti, rješenjem odrediti raniji završetak radnog vremena za jedan (1) sat ugostiteljskim objektima iz članka 2. ove odluke, odnosno za dva (2) sata ugostiteljskim objektima koji ispunjavaju uvjete za rad noću, te objektima iz članka 4. ove odluke, u trajanju od 12 mjeseci, ako su u jednoj godini podnesene najmanje dvije prijave protiv ugostitelja zbog narušavanja javnog reda i mira ili nepridržavanja propisanoga radnog vremena.

Gradski ured za gospodarstvo dužan je pribaviti mišljenje vijeća gradske četvrti 30 dana prije isteka roka iz stavka 1. ovoga članka.

Članak 8.

Zabranjuje se usluživanje alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima u vremenu od 6.00 do 8.00 sati.

Članak 9.

Postupci započeti do stupanja na snagu ove odluke dovršit će se prema odredbama ove odluke.

Stupanjem na snagu ove odluke prestaju važiti pojedinačna rješenja kojima je Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba odobrilo duže radno vrijeme ugostiteljskim objektima vrste restoran, gostionica i restoran brze prehrane, na temelju članka 11. stavka 2. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (Narodne novine 48/95, 20/97, 68/98, 45/99, 76/99, 92/01, 117/01, 4/02, 49/03 - pročišćeni tekst, 117/03 i 42/05).

Članak 10.

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje važiti Odluka o radnom vremenu u ugostiteljstvu (Službeni glasnik Grada Zagreba 5/01, 1/02, 3/02 - pročišćeni tekst, 12/02, 14/04, 9/06 i 12/06).

Članak 11.

Ova odluka stupa na snagu osmoga dana nakon objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija