zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Donesen

18.07.1974.

Objavljen

24.07.1974.

Stupa na snagu

25.07.1974.

Poglavlja nisu pronađena.

1 2 3 4 5 6
Prethodnik
Nasljednik

Zakon o Tjednu solidarnosti

Pročišćeni tekst vrijedi od 01.03.1997.

31/1974, 23/1979, 22/1980, 19/1984, Narodne novine 106/1996

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zakon o Tjednu solidarnosti (»Narodne novine«, br. 31/74, 23/79, 22/80, 19/84, 106/96)

ZAKON

O TJEDNU SOLIDARNOSTI

Član 1.

Radi ostvarivanja ustavnih načela o zaštiti i solidarnosti u uklanjanju opće opasnosti i provođenju odredbi Dogovora o formiranju sredstava solidarnosti naroda i narodnosti Jugoslavije te republika i autonomnih pokrajina za uklanjanje posljedica elementarnih nepogoda, uvodi se Tjedan solidarnosti.

Tjedan solidarnosti traje od 1. do 7. lipnja svake godine.

Član 2.

Za vrijeme Tjedna solidarnosti plaća se markica solidarnosti na sve poštanske pošiljke, putničke karte u unutrašnjem prometu (osim u gradskom prometu) i na sve ulaznice za kulturne, zabavne, sportske i druge priredbe.

Vrijednost markice solidarnosti iz stava 1. ovoga člana iznosi 50% od nominalne vrijednosti poštanske marke na poštanske pošiljke do 20 g. u redovnom prometu.

Član 3.

Za vijeme Tjedna solidarnosti organizacija Crvenog križa u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj može prikupljati dobrovoljne priloge od organizacija udruženog rada i građana radi osiguranja sredstava za djelatnost u oblasti solidarnosti.

Organizacija Crvenog križa u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj, u dogovoru s organizacijama Crvenog križa svih republika i pokrajina, stavit će jedan dio prihoda iz stava 1. ovog člana na raspolaganje Jugoslavenskom crvenom križu za djelatnost u oblasti međunarodne solidarnosti.

Član 4.

Izdavanje i prodaja markice solidarnosti u povodu Tjedna solidarnosti vrši se na osnovi ugovora između Republike i Jugoslavenske zajednice pošta, telefona i telegrafa.

Ugovorom iz stava 1. ovog člana određuje se i visina naknade koja pripada Jugoslavenskoj zajednici pošta, telefona i telegrafa za izdavanje markice solidarnosti i za vršenje usluga u Tjednu solidarnosti.

Član 5.

Ovlašćuje se republički sekretar za financije da donese propise o izdavanju i naplaćivanju markica solidarnosti za vrijeme Tjedna solidarnosti i o uplati sredstava od prodaje.

Republička sekretar za financije može, u sporazumu sa republičkim odnosno pokrajinskim sekretarima za financije, utvrditi način jedinstvene emisije i naplaćivanja markica solidarnosti za vrijeme Tjedna solidarnosti.

Član 6.

Ovaj zakon stupa na snagu slijedećeg dana nakon objave u »Narodnim novinama«.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija