zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Prethodnik
Nasljednik

Pravilnik o postupku pojednostavljenog raspoređivanja i carinjenja robe primjenom članka 9. Zakona o carinskoj tarifi

Pročišćeni tekst vrijedi od 11.01.1997. do 24.10.2000.

Narodne novine 1/1997

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

Pravilnik o postupku pojednostavnjenog razvrstavanja robe u carinskom postupku (102/00) na snazi od 25.10.2000. u članku 16. propisuje:

"Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje važiti Pravilnik o postupku pojednostavljenog raspoređivanja i carinjenja robe primjenom članka 9. Zakona o Carinskoj tarifi (»Narodne novine«, br. 1/97).

Postupci postupnog carinjenja robe primjenom pojednostavnjenog razvrstavanja za koje je doneseno odobrenje nadzorne carinarnice prije stupanja na snagu ovog pravilnika, nastavit će se i okončati sukladno donesenom odobrenju, a po propisima koji su važili do stupanja na snagu ovog pravilnika."

PREAMBULA

Pravilnik o postupku pojednostavljenog raspoređivanja i carinjenja robe primjenom članka 9. Zakona o carinskoj tarifi (»Narodne novine«, br. 1/97)

CARINSKA UPRAVA MINISTARSTVA FINANCIJA

6

Na temelju članka 9. stavak 3. Zakona o carinskoj tarifi ("Narodne novine" br. 49/96 i 80/96), ravnatelj Carinske uprave Ministarstva financija donosi

PRAVILNIK

O POSTUPKU POJEDNOSTAVLJENOG RASPOREĐIVANJA I CARINJENJA ROBE PRIMJENOM ČLANKA 9. ZAKONA O CARINSKOJ TARIFI

UVODNA ODREDBA

Članak 1.

Ovim pravilnikom uređuju se posebnosti u postupku uvoznog ili izvoznog carinjenja robe, kada se na zahtjev carinskog obveznika određeni proizvodi ili dijelovi proizvoda, koji se prema odredbama Carinske tarife raspoređuju u više tarifnih stavaka, pojednostavljeno raspoređuju i carine kao roba iz tarifnog stavka gotovog ili drugog rješenjem ovlaštene carinarnice utvrđenog proizvoda.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija