Informator broj 6465 od 10. 04. 2017.

U novom broju

Uvodnik

Međunarodna suradnja
Pravni fakultet Sveučilišta u Čileu i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Izaslanstvo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na čelu s dekanicom, prof. dr. sc. Dubravkom Hrabar i prodekanom, prof. dr. sc. Davorom Derenčinovićem posjetilo je, 16. siječnja 2017., Pravni fakultet Sveučilišta u Čileu (Santiago de Chile) (Facultad de Derecho, Universidad de Chile), kojom je prigodom zaključen Opći sporazum o suradnji i sporazum o razmjeni studenata između dviju institucija. Sporazume su potpisali dekanica Pravnog fakulteta u Sveučilišta Zagrebu, prof. dr. sc. Dubravka Hrabar i dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Čileu, prof. dr. sc. Davor Harašić Yakšić.
Radi se o prvim zaključenim sporazumima o suradnji zagrebačkog Pravnog fakulteta s visokoškolskom institucijom iz Južne Amerike. Prigodom susreta s dekanom, nastavnicima i studentima partnerskog visokog učilišta dogovorena su prioritetna područja međunarodne suradnje, koja, osim razmjene studenata i nastavnika, obuhvaća i rad na zajedničkim projektima, organizaciju znanstvenih skupova itd.
Tom je prigodom s dekanom Pravnog fakulteta Sveučilišta u Čileu (Santiago de Chile), prof. dr. sc. Davorom Harašićem Yakšićem za Informator razgovarao prodekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Davor Derenčinović. Prof. dr. sc. Davor Harašić Yakšić podrijetlom je od hrvatskih iseljenika s otoka Brača, koji su se prvo naselili u Cochabambi (Bolivija), gdje je i rođen 1948. godine, odakle su došli u Čile, prvo u Antofagastu, a potom u Santiago. Prof. Harašić Yakšić posljednje dvije godine obnaša dužnost dekana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Čileu (Santiago de Chile).
Autor: prof. dr. sc. DAVOR HARAŠIĆ YAKŠIĆ, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Čileu (Facultad de Derecho, Universidad de Chile)

Sentence

Vi pitate - mi odgovaramo