Informator 6553

Https://ir.bambooapp.eu/r/eyjpbwfnzsi6imh0dhbzoi8vczmuzxuty2vudhjhbc0xlmftyxpvbmf3cy5jb20vbm92as1pbmzvcm1hdg9ylziwmtgvmtivmtqvmtevywq2yjcxnwu2mtg2nta1mda2mjg4nmeyowi1ndu0mja5ztflzwrmzc5qcgcilcjzaxplijozodb96f04


Područje

2.06. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA


Autor

Maja Bilić Paulić


Ključne riječi


Propisi

Zakon o zaštiti osobnih podataka

Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju

Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Zakon o privremenom uzdržavanju

Zakon o prosvjetnoj inspekciji

Zakon o pravnom položaju vjerskih zajednica

Zakon o odgoju i obrazovanju na jeziku i pismu nacionalnih manjina

Zakon o stručno-pedagoškom nadzoru

Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka

Https://ir.bambooapp.eu/r/eyjpbwfnzsi6imh0dhbzoi8vczmuzxuty2vudhjhbc0xlmftyxpvbmf3cy5jb20vbm92as1pbmzvcm1hdg9ylziwmtgvmtivmtcvmdgvzdg2mjljzde2otg1ntuzyjiwowm0otg5zjnlntq0zwjmodhkzmuyny5qcgcilcjzaxplijoyntb95773
17. 12. 2018.

Zaštita prava privatnosti djece u dječjim vrtićima u svjetlu Opće uredbe o zaštiti podataka



U članku analiziramo reguliranje obrade osobnih podataka djece u svjetlu Opće uredbe o zaštiti podataka, i to od strane dječjih vrtića, koji kao javne ustanove djelatnost ranog i predškolskog odgoja obavljaju kao javnu službu, obrađuju osobne podatke djece, njihovih roditelja, odnosno skrbnika (kao nositelja roditeljske odgovornosti nad djetetom), ali i ostalih članova njihova zajedničkog domaćinstva te drugih osoba. Naglasak je posebno na obradi podataka djece, koja zaslužuju posebnu zaštitu glede svojih osobnih podataka jer ulaze u ranjivu kategoriju ispitanika manje svjesnih, odnosno nesvjesnih rizika ili posljedica povreda osobnih podataka, a isto tako i zaštitnih mjera od povreda.


Morate biti pretplaćeni za gledanje sadržaja

Prijava





Novi korisnik? →