zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Prethodnik
Nasljednik

Odluka o načinu upravljanja i korištenju sportskih građevina u vlasništvu Grada Zagreba

Pročišćeni tekst vrijedi od 04.05.2024.

Narodne novine 6/2010, 12/2010, 5/2011, 15/2011, 22/2015, 25/2015, 2/2017, 9/2017, 4/2019, 13/2019, 18/2019, 3/2022, 3/2023, 14/2024

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Odluka o načinu upravljanja i korištenju sportskih građevina u vlasništvu Grada Zagreba (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 6/10, 12/10, 5/11, 15/11, 22/15, 25/15, 2/17, 9/17, 4/19, 13/19, 18/19, 3/22, 3/23, 14/24)

Na temelju članka 38. stavka 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst, 10/04, 18/05, 2/06, 18/06, 7/09, 16/09 i 25/09), Gradska skupština Grada Zagreba, na 10. sjednici, 30. ožujka 2010., donijela je

ODLUKU

o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvu Grada Zagreba

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom se odlukom uređuje način upravljanja i korištenja javnih sportskih građevina i drugih sportskih građevina u vlasništvu Grada Zagreba.

Javnim sportskim građevinama smatraju se građevine koje su u vlasništvu Grada Zagreba te se trajno koriste u izvođenju programa javnih potreba u sportu.

Sportskim građevinama smatraju se uređene i opremljene površine i građevine u kojima se provode sportske aktivnosti, a koje osim općih uvjeta propisanih posebnim propisima za te građevine zadovoljavaju i posebne uvjete u skladu s odredbama Zakona o sportu.

Članak 2.

Ovisno o značenju za sport Grada Zagreba javne sportske građevine i ostale sportske građevine u vlasništvu Grada Zagreba (dalje u tekstu: sportske građevine) su:

1. sportske građevine I. kategorije - kapitalne sportske građevine od posebnog značenja za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku, velike materijalne vrijednosti, koje ispunjavaju uvjete i standarde međunarodnih sportskih udruženja za održavanje službenih natjecanja i međunarodnih sportskih priredbi;

2. sportske građevine II. kategorije - kapitalne sportske građevine od značenja za sport Grada Zagreba, uzimajući u obzir vrijednost građevina, razvoj vrhunskog sporta, povijesnu ulogu, broj korisnika i gledatelja;

3. sportske građevine III. kategorije - višenamjenske sportske građevine posebnih sadržaja, značajne za razvoj određenog sporta ili grupe sportova kao i za zadovoljavanje potreba za sportom većeg broja građana;

4. sportske građevine IV. kategorije - sportske građevine od značenja za mjesnu samoupravu odnosno za gradsku četvrt, namijenjene jednom sportu ili sportskoj rekreaciji;

5. sportske građevine V. kategorije - sportske građevine od značenja za područje mjesnih odbora ili pojedinih sportskih udruga namijenjene zadovoljavanju potreba za bavljenje sportom i sportskom rekreacijom u mjestu stanovanja.

Kategorizacija sportskih građevina, u skladu sa stavkom 1. ovog članka sastavni je dio ove odluke.

Članak 3.

U poslove upravljanja sportskim građevinama ubrajaju se osobito sljedeći poslovi:

1. redovito održavanje sportske građevine u građevinskom i funkcionalnom smislu, prema namjeni građevine, a posebno za provođenje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba;

2. davanje u zakup ili podzakup dijelova sportske građevine za obavljanje sportske djelatnosti;

3. davanje u zakup ili podzakup poslovnog prostora u okviru sportske građevine, sukladno zakonu i gradskim propisima;

4. primjerena zaštita sportske građevine;

5. određivanje i provođenje unutarnjeg reda u sportskoj građevini;

6. primjereno osiguranje sportske građevine;

7. obavljanje povremenih i godišnjih pregleda sportske građevine radi utvrđivanja njezinog stanja u građevinskom i funkcionalnom smislu;

8. kontrola korištenja sportske građevine sukladno sklopljenim ugovorima;

9. donošenje godišnjeg programa upravljanja sportskom građevinom;

10. drugi poslovi koji, prema posebnim propisima, spadaju u upravljanje sportskom građevinom.

Članak 4.

Način upravljanja i korištenja sportskih građevina uređuje se ovisno o njihovu značenju za sport Grada Zagreba i provođenju programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba.

Za upravljanje i održavanje sportskih građevina Grad Zagreb može osnovati ustanove i trgovačka društva.

Upravljanje javnim sportskim građevinama može se povjeriti i sportskim klubovima i savezima, sportskoj zajednici, ustanovama i trgovačkim društvima registriranim za obavljanje sportske djelatnosti upravljanja i održavanja sportskih građevina.

Sportske građevine, za upravljanje kojih nisu osnovane ustanove i trgovačka društva te koje nisu povjerene na upravljanje sportskim klubovima i savezima, sportskoj zajednici, ustanovama i trgovačkim društvima registriranim za obavljanje sportske djelatnosti upravljanja i održavanja sportskih građevina, daju se u zakup.

Članak 5.

Način upravljanja i korištenja sportskih građevina za upravljanje kojih je Grad Zagreb osnovao ustanove uređuje se osnivačkim aktom.

Način upravljanja i korištenja sportskih građevina za upravljanje kojih je Grad Zagreb osnovao trgovačka društva, uređuje se ugovorom između Grada Zagreba i trgovačkog društva.

Način upravljanja i korištenja sportskih građevina koje se povjerava sportskim klubovima i savezima, sportskoj zajednici, ustanovama i trgovačkim društvima registriranim za obavljanje sportske djelatnosti upravljanja i održavanja sportskih građevina, uređuje se aktom o povjeravanju na upravljanje sportske građevine.

Osnivački akt iz stavka 1. ovog članka, ugovor iz stavka 2. ovog članka i akt iz stavka 3. ovog članka moraju biti u skladu s odredbama ove odluke.

II. DAVANJE U ZAKUP SPORTSKIH GRAĐEVINA

Članak 6.

Sportske se građevine daju u zakup javnim natječajem sportskim klubovima i savezima, sportskoj zajednici, ustanovama, trgovačkim društvima registriranim za obavljanje sportske djelatnosti i fizičkim osobama registriranim za obavljanje sportske djelatnosti.

Sukladno kriterijima i uvjetima utvrđenim ovom odlukom natječaj raspisuje gradonačelnik Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: gradonačelnik).

Članak 7.

Javni natječaj za davanje u zakup sportske građevine objavljuje se na web stranici Grada Zagreba i sadrži:

1. naziv, opis i adresu sportske građevine;

2. vrstu sportskih djelatnosti za koju se sportska građevina daje u zakup;

3. trajanje zakupa;

4. iznos zakupnine;

5. rok za podnošenje pisanih ponuda, način njihova predavanja i tijelo kojem se podnose;

6. uvjete koje podnositelji ponuda moraju ispunjavati;

7. dokaze o ispunjavanju uvjeta za podnošenje ponuda.

Članak 8.

Za provedbu postupka natječaja za davanje u zakup sportske građevine gradonačelnik osniva povjerenstvo.

Povjerenstvo ima predsjednika i četiri člana.

Zadaće povjerenstva su:

- provođenje postupka natječaja;

- javno otvaranje ponuda;

- razmatranje ponuda;

- podnošenje izvješća gradonačelniku;

- davanje prijedloga gradonačelniku o najboljem ponuditelju.

Stručne poslove za povjerenstvo obavlja gradsko upravno tijelo nadležno za sport.

O davanju sportske građevine u zakup, na prijedlog povjerenstva, odlučuje gradonačelnik.

Gradonačelnik će se pri izboru ponuditelja rukovoditi:

- interesom Grada Zagreba za razvojem sporta;

- interesom Grada Zagreba za održavanjem građevine u funkciji za provođenje sportske djelatnosti;

- interesom Grada Zagreba za ulaganje u sportsku građevinu radi razvoja sporta.

Članak 9.

Uz ponudu za davanje u zakup sportske građevine ponuditelj mora priložiti program korištenja i održavanja sportske građevine iz kojeg će biti vidljiv interes Grada Zagreba za razvojem sporta, interes Grada Zagreba za održavanjem građevine u funkciji za provođenje sportske djelatnosti i interes Grada Zagreba za ulaganjem u sportsku građevinu radi razvoja sporta.

Članak 10 .

Sportske se građevine daju u zakup na vrijeme do pet (5) godina, uz mogućnost produljenja zakupa na isti rok ako zakupac upravlja građevinom u skladu s kriterijima utvrđenim ovom odlukom.

Vrijeme zakupa može se odrediti i na rok duži od pet (5) godina u slučaju znatnijih ulaganja u sportsku građevinu, ali ne duži od 15 godina.

III. KORIŠTENJE SPORTSKIH SADRŽAJA U SPORTSKOJ GRAĐEVINI

Članak 11.

Sportske se građevine daju u zakup u svrhu obavljanja sportske djelatnosti, u skladu s namjenom sportske građevine.

Zakupac je dužan osigurati korištenje sportskih sadržaja i sportskim udrugama (povlaštenim korisnicima) koje su ih koristile do davanja građevine u zakup, prema utvrđenom programu korištenja i uz naknadu za njeno korištenje koja iznosi odgovarajući dio troškova tekućeg održavanja građevine.

Zakupac je dužan gradskom upravnom tijelu nadležnom za sport dostaviti na suglasnost godišnji program korištenja građevine.

Članak 12.

Zakupac je dužan omogućiti korištenje sportskih sadržaja u građevini za sportske djelatnosti koje su utvrđene kao javna potreba u sportu i uz naknadu u skladu programom javnih potreba u sportu Grada Zagreba.

Prigodom utvrđivanja programa odvijanja sportskih aktivnosti prednost se daje vrhunskom sportu i sportu selekcioniranih mlađih dobnih skupina.

Zakupac je dužan omogućiti održavanje sportskih ili drugih priredbi u sportskoj građevini, kada postoji interes Grada Zagreba, neovisno o svom programu i sportskoj djelatnosti, uz naknadu stvarnih troškova korištenja i gubitaka koji su nastali neprovođenjem redovnih djelatnosti.

Članak 13.

Korištenje slobodnih kapaciteta sportske građevine u slobodnim terminima preostalim nakon korištenja sukladno člancima 11. i 12. ove odluke, zakupac organizira za sportske ili druge aktivnosti kojima se ne remeti temeljna funkcija građevine, uz suglasnost gradskoga upravnog tijela nadležnog za sport, te uz naknadu koju zakupcu odredi gradsko upravno tijelo nadležno za sport.

Članak 14.

Dio sportske građevine koji nije potreban za obavljanje vlastite sportske djelatnosti zakupac može dati u podzakup javnim natječajem drugoj fizičkoj ili pravnoj osobi koja je registrirana za obavljanje sportske djelatnosti, uz prethodnu suglasnost gradskoga upravnog tijela nadležnog za sport.

Visina zakupnine utvrđuje se na osnovi kriterija utvrđenih u članku 24. ove odluke.

IV. KORIŠTENJE POSLOVNOG PROSTORA U SPORTSKOJ GRAĐEVINI

Članak 15.

Uredski poslovni prostor u sportskoj građevini, koji je u funkciji obavljanja sportske djelatnosti, zakupac ponajprije koristi za svoju djelatnost i sportske djelatnosti korisnika iz članka 11. stavka 2. ove odluke.

Korisnicima iz članka 11. iz stavka 2. ove odluke osigurava se uredski poslovni prostor prema njihovim stvarnim potrebama, a najviše do 20 m2 uredskoga poslovnog prostora.

Naknada za korištenje uredskoga poslovnog prostora iz stavka 2. ovoga članka utvrđuje se u skladu sa stvarnim troškovima prostora i održavanja građevine.

Članak 16.

Poslovni prostor koji nije u funkciji obavljanja sportske djelatnosti zakupac može dati u podzakup trećim fizičkim i pravnim osobama za djelatnosti primjerene sportskoj građevini.

Visina zakupnine za poslovni prostor iz stavka 1. ovoga članka ne može biti manja od visine zakupnine što se utvrđuje Zaključkom o kriterijima za određivanje zakupnine za poslovni prostor (Službeni glasnik Grada Zagreba 7/04, 18/07, 8/08 i 14/09).

Podzakup se zasniva na vrijeme trajanja zakupa.

Članak 17.

Podzakupac se bira javnim natječajem. Javni natječaj provodi zakupac.

Povjerenstvo za provođenje natječaja ima tri (3) člana od kojih dva (2) člana imenuje gradsko upravno tijelo nadležno za sport, a jednog (1) člana zakupac.

Ugovor o podzakupu zakupac je dužan dostaviti na suglasnost gradskome upravnom tijelu nadležnom za sport.

Ako gradsko upravno tijelo nadležno za sport utvrdi da uvjeti pod kojima se zasniva podzakup, ili djelatnost za koju se poslovni prostor daje u podzakup, nisu u skladu s odredbama ove odluke ili su štetni, uskratit će suglasnost na zaključivanje ugovora o podzakupu, a za ugovore sklopljene bez suglasnosti tražiti njihov raskid i eventualnu naknadu štete.

V. PRAVA I OBVEZE UGOVORNIH STRANA

Članak 18.

Naknadu iz članaka 11., 12. i 13. te zakupninu iz članaka 14. i 16. ove odluke zakupac je dužan koristiti isključivo za održavanje i opremanje sportske građevine te za smanjenje cijene sata korištenja aktivnosti koje su utvrđene kao javna potreba u sportu Grada Zagreba.

Članak 19.

Zakupac je dužan sportsku građevinu koristiti pažnjom dobrog gospodara.

Zakupac je dužan snositi troškove tekućeg održavanja sportske građevine.

Zakupac je dužan sportsku građevinu održavati na način koji osigurava njenu punu sportsku funkciju i koji jamči očuvanje vrijednosti građevine kakva je bila u vrijeme sklapanja ugovora.

Zakupac je dužan sportsku građevinu osigurati kod osiguravajućeg društva.

Članak 20.

Zakupac i podzakupac mogu ulagati sredstva u uređivanje sportske građevine, u dogradnju novih sportskih sadržaja ili poslovnih prostora ili u gradnju novih sportskih ili poslovnih građevina unutar sportske građevine, odnosno uz nju, uz prethodnu suglasnost gradonačelnika odnosno Gradske skupštine, ovisno o visini ulaganja.

Ulaganjem u uređivanje ili dogradnju poslovnih prostora, odnosno u gradnju novih poslovnih građevina unutar odnosno uz sportsku građevinu, ne smije se narušiti osnovna sportska funkcija objekta.

Prava i obveze u svezi s ulaganjem iz stavka 1. ovoga članka uredit će se posebnim ugovorom.

Ulaganjem i gradnjom iz stavka 1. ovoga članka fizičke i pravne osobe ne mogu steći pravo vlasništva na dograđenoj ili izgrađenoj građevini.

Članak 21.

Za provođenje postupka davanja prethodne suglasnosti za ulaganje u sportsku građevinu gradskom upravnom tijelu nadležnom za sport dostavlja se sva dokumentacija potrebna za ishođenje akta kojim se odobrava gradnja prema propisima o prostornom uređenju i gradnji.

Uz dokumentaciju iz prethodnog stavka ovog članka potrebno je dostaviti detaljan troškovnik radova na koje se ulaganje odnosi, te izvore i način financiranja.

Članak 22.

Zakupac je za sportsku građevinu dužan plaćati zakupninu. Osim zakupnine, zakupac je dužan, prema propisima, plaćati i naknade za korištenje zajedničkih uređaja i prostorija u građevini te komunalnu i druge naknade.

Članak 23.

Zakupnina za sportske građevine koje ne ostvaruju dobit jednaka je troškovima tekućeg održavanja sportske građevine.

Zakupnina za sportske građevine koje ostvaruju dobit utvrđuje se prema kriterijima iz članka 24. ove odluke.

Gradsko upravno tijelo nadležno za sport, prilikom razmatranja izvješća o poslovanju sportske građevine, utvrđuje građevine koje ostvaruju dobit.

Članak 24.

Zakupnina za sportske građevine koje ostvaruju dobit određuje se:

- za zatvorene i otvorene sportske građevine u visini cijene godišnje satnice optimalnog korištenja građevine prema programu javnih potreba u sportu Grada Zagreba;

- za poslovni prostor u funkciji sportske djelatnosti i djelatnosti zakupca sukladno gradskim propisima za poslovne prostore;

- za poslovni prostor koji nije u funkciji sportske djelatnosti i djelatnosti zakupca prema gradskim propisima za poslovni prostor.

Iznos zakupnine utvrđuje gradsko upravno tijelo nadležno za sport zbrajanjem iznosa dobivenih prema zakupninama iz prethodnog stavka ovoga članka.

Članak 25.

U troškove tekućeg održavanja sportske građevine uračunavaju se:

- sitni popravci;

- održavanje zajedničkih prostorija i uređaja;

- režijski troškovi;

- održavanje i uređivanje okolnog zemljišta koje služi za redovnu uporabu sportske građevine (parkiralište, travnjaci, ukrasno zelenilo i sl.);

- troškovi premije osiguranja.

U troškove tekućeg održavanja sportske građevine uračunavaju se i plaće radnika koji rade na održavanju građevine.

Članak 26.

Za sportske građevine koje ostvaruju dobit zakupnina se plaća mjesečno.

Zakupac je dužan tromjesečno podnositi dokaze o troškovima tekućeg održavanja te izvješće o poslovanju sportske građevine gradskome upravnom tijelu nadležnom za sport.

Članak 27.

O zakupu sportske građevine sklapa se ugovor.

Ugovor o zakupu sportske građevine mora sadržavati uvjete iz ove odluke.

Ugovor o zakupu sportske građevine sklapa gradonačelnik.

VI. NADZOR

Članak 28.

Gradsko upravno tijelo nadležno za sport nadzire:

- namjensko korištenje sportske građevine;

- provođenje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, a u sportskim građevinama koje su dane u zakup;

- održavanje sportskih građevina u skladu s obvezama što ih je preuzeo zakupac;

- korištenje sportskih građevina tako da se poboljšaju uvjeti obavljanja sportskih aktivnosti;

- provođenje zaključenih ugovora o davanju u zakup i podzakup sportskih građevina;

- gospodarenje sportskim građevinama s namjerom smanjivanja cijene korištenja sportske građevine;

- investicijsko održavanje građevine.

VII. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 29.

Ako ovom odlukom nije određeno drugačije, na zakup sportske građevine primjenjuju se gradski propisi o zakupu poslovnog prostora, opći propisi o zakupu i propisi o sportskim građevinama.

Članak 30.

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje važiti Zaključak o načinu korištenja športskih objekata u vlasništvu Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 13/96, 15/96 - ispr. i 7/08) i članak 2., stavci 3., 4. i 5. članka 3., te članci 4., 5., 6., 7. i 8. Zaključka o utvrđivanju športskih objekata dosadašnjih mjesnih zajednica što su postali vlasništvo Grada Zagreba i o određivanju načina njihova korištenja (Službeni glasnik Grada Zagreba 5/94).

Članak 31.

Ova odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 021-05/10-01/93

URBROJ: 251-01-04-10-9

Zagreb, 30. ožujka 2010.

Predsjednik

Gradske skupštine

Boris Šprem, v.r

KATEGORIZACIJA ŠPORTSKIH GRAĐEVINA U VLASNIŠTVU GRADA ZAGREBA

I. KATEGORIJA

1. Bazenski kompleks "Utrina", Kombolova ulica 4a

2. Dom sportova "Zagreb", Trg Krešimira Ćosića 11

3. Gradski stadion "Maksimir", Maksimirska cesta 128

4. Hipodrom "Zagreb", Ulica Radoslava Cimermana 5

5. Košarkaški centar "Dražen Petrović", Savska cesta 30

6. Nogometni stadion "Zagreb", Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića 4

7. Rekreacijski sportski centar "Jarun", Aleja Matije Ljubeka 3

8. Skijaške žičare i tereni, Sljemenska ulica 82, Medvednica, Zagrebačka županija

9. Streljana "Luže", Prširi 51, Odranski Obrež

10. Sportski aerodrom "Lučko", Lučko, Ježdovečka 17

11. Sportski park "Mladost", Jarunska ulica 1

12. Sportsko-rekreacijski centar "Šalata", Schlosserove stube 2

13. Teniski centar "Maksimir", V. Ravnice 10

14. Zimsko plivalište "Mladost", Trg Krešimira Ćosića 10

15. Sportski centar Lučko, Ježdovečka ulica 3B

II. KATEGORIJA

16. Gimnastički dom "Hrvatski sokol", Trg Republike Hrvatske 6

17. Kuglana "Grmoščica", Ilica 298

18. Kuglana "Klanječka", Klanječka ulica 37

19. Nogometni centar "Zagreb", Veslačka ulica 1a

20. Nogometni stadion NK "Hrvatski dragovoljac", Radmanovačka ulica 24a

21. Nogometni stadion NK "Lokomotiva", Ulica Radoslava Cimermana 7

22. Nogometni stadion "Lučko", Puškarićeva ulica 122

23. Nogometni stadion "Radnik", Ulica Vladimira Vidrića 7, Sesvete

24. Streljana "Maksimir", Oboj 2

25. Školska sportska dvorana "Dubrava", Ulica Gjure Prejca 2

26. Školska sportska dvorana "Peščenica", Ulica grada Gospića 1

27. Školska sportska dvorana "Sesvete", Bistrička 7, Sesvete

28. Školska sportska dvorana "Boško Božić Pepsi", Trnsko 25a

29. Sportska dvorana "Sutinska vrela", Podsusedski trg 14b

30. Sportska dvorana "Trešnjevka", Veprinačka ulica 16

31. Sportsko-rekreacijski centar "Grana - Klaka", Aleja Blaža Jurišića 2

32. Sportsko-rekreacijski centar "Peščenica", Donje Svetice 87

33. Sportsko-rekreacijski centar "Sesvete", Bistrička ulica 9/1

34. Sportsko-rekreacijski centar "Svetice", Ulica Svetice 1

III. KATEGORIJA

35. Gradsko boćalište "Kranjčevićeva", Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića 2a

36. Kajakaški dom "Zagreb", Savska cesta 193

37. Kuglana "Kranjčevićeva", Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića 2a

38. Nogometno igralište "Savica", Avenija Marina Držića 102

39. Nogometno igralište "Blato", Karlovačka cesta 195b

40. Nogometno igralište "Buzin", Ulica mladosti, I. odvojak 3, Buzin

41. Nogometno igralište "Concordia", Aleja hrvatske mladeži 2a

42. Nogometno igralište "Jarun", Ogulinska ulica 23

43. Nogometno igralište "Kustošija", Sokolska ulica 47a

44. Nogometno igralište "Maksimir", Oboj 1

45. Nogometno igralište "Prečko", Petrovaradinska ulica 4

46. Nogometno igralište "Studentski grad", Ulica Gjure Prejca 4

47. Nogometno igralište "Sveta Klara", Mrkšina ulica 67a

48. Nogometno igralište "Trnje", Trg kardinala Franje Šepera 9

49. Sportski park "Trešnjevka", Veprinačka ulica 16

50. Sportsko-rekreacijski centar "Maksimirska naselja", Aleja Antuna Augustinčića 8

51. Sportsko-rekreacijski centar "Ponikve", Jagnedje1a

52. Sportsko-rekreacijski centar "Rudeš", Rudeška cesta 23

53. Sportsko-rekreacijski centar "Sesvetski Kraljevec", Ulica Ive Politea 42

54. Sportsko-rekreacijski centar "Sopot", Ulica Milovana Kovačevića 20

55. Sportsko-rekreacijski centar "Špansko", Ulica Slavka Batušića 2a

56. Sportsko-rekreacijski centar "Trnje", Ulica grada Vukovara 236e

57. Sportsko-rekreacijski centar "Vrapče", Aleja grada Bolonje 2

58. Teniski centar "Chromos", Prisavlje ulica 22

59. Teniski centar "Chromos - Savica", Prisavlje ulica 20

60. Teniski centar Hrvatski teniski klub "Zagreb", Ulica Velimira Kljajića 4

61. Teniski centar "Prečko", Dekanići ulica 10

62. Teniska dvorana "Podsused", Aleja Seljačke bune 40

63. Veslački dom "Croatia", Trnjanska cesta 117

64. Veslački dom "Trešnjevka", Savska cesta 183

65. Veslački dom "Zagreb", Veslačka ulica 27

66. Zagrebački hokejski centar, Zagorska ulica 5

67. Dvorana za boćanje "Dubrava", Ulica svetog Leopolda Mandića 55/1

68. Sportsko-rekreacijski centar Borovje, Ulica Frana Krste Frankopana 4

IV. KATEGORIJA

69. Boćalište "Siget", Aleja pomoraca 17

70. Dom sportskih ribolovaca, Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića 11

71. Dvorana "Lika", Trg žrtava fašizma 3

72. Dvorana "Lokomotiva", Crnatkova ulica 18

73. Dvorana "Medvedgrad", Vlaška ulica 71

74. Dvorana "Medveščak", Ulica Škendera Fabkovića 1

75. Dvorana "Palmotićeva", Palmotićeva ulica 22/2

76. Dvorana "Škrlčeva", Ulica Nikole Škrlca 24

77. Sportski centar Medarska, Medarska ulica 80/b

78. Dvorana za stolni tenis "Vrbik", Vrbik I. 1

79. Košarkaški centar "Tuškanac", Tuškanac 1a

80. Nogometno igralište "Botinec", Lesičine ulica 5

81. Nogometno igralište "Brezovica", Brezovička cesta 98b

82. Nogometno igralište "Čulinec", Ulica palma 38

83. Nogometno igralište "Dragonožec", Sitača 5, Dragonožec

84. Nogometno igralište "Hrašće", Hrašćanska ulica 84

85. Nogometno igralište "Hrvatski Leskovac", Jezeranska ulica 6a

86. Nogometno igralište "Jakuševec", Tišinska ulica 20

87. Nogometno igralište "Mala Mlaka", Igrališna ulica 19

88. Nogometno igralište "Odra", Ulica svetog Izidora 16

89. Nogometno igralište "Odranski Obrež", Krčevine 7, Odranski Obrež

90. Nogometno igralište "Pongračevo", Klanječka ulica 37a

91. Nogometno igralište "Prigorje", Markuševečka cesta 160

92. Nogometno igralište "Sava", Gredice 159

93. Nogometno igralište "Zelengaj", Ulica svetog Mateja 89

94. Planinarski dom "Glavica", Medvednica

95. Planinarski dom "Grafičar", Medvednica

96. Planinarski dom "Podsused", Medvednica

97. Planinarski dom Ivan Pačkovski - "Puntijarka", Medvednica

98. Planinarski dom "Risnjak", Medvednica

99. Planinarski dom "Runolist", Medvednica

100. Staze za skijaško trčanje "Sljeme", Medvednica

101. Dvorana "Ban Keglević", Bleiweisova ulica 28

102. Streljana "Medveščak", Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 3

103. Streljana "Savica", Ulica Vladimira Ruždjaka 21

104. Streljana "Sopot", Ulica Huga Erlicha 9b

105. Streljana "Sveučilište", Ulica Ante Kovačića 4

106. Streljana "Trnje", Trg kardinala Franje Šepera 5

107. Školsko-sportski centar "Utrina", Avenija Dubrovnik 36

108. Sportske površine "Remetinec", Ulica Ive Robića bb

109. Sportsko-rekreacijski centar "Folnegovićevo", Ulica Savica I br. 3

110. Sportsko-rekreacijski centar "Gornji Stenjevec", Dubravica ulica 109a

111. Sportsko-rekreacijski centar "Luka", Ulica Otona Ivekovića bb

112. Sportsko-rekreacijski centar "Medvedgrad", Mikulići 133

113. Sportsko-rekreacijski centar "Sesvetska sela", Glavna ulica 74

114. Sportsko-rekreacijski centar "Staro Trnje", Ulica Josipa Andreisa 17

115. Sportsko-rekreacijski centar "Šestine", Šestinski trg 10

116. Sportsko-rekreacijski centar "Šubićevac", Ulica Pavla Šubića 12/2

117. Rekreacijski centar "Trnava", Ulica Valunske ploče 24 A

118. Sportsko-rekreacijski centar "Utrina", Ulica Zulejke Stefanini Tućan 2

119. Dvorana Rudeš, Rudeška cesta 71

120. Taekwondo centar Dubrava, Koledinečka ulica 3/A

121. Sportsko-rekreacijski centar Požarinje, VIII. Požarinje 2a

122. Sportska dvorana Utrina, Kombolova ulica 4

123. Sportski centar "Siget", Radmanovačka 39

124. Dvorana za hrvanje Brezovica, Brezovička cesta 100/1

125. Sportsko-rekreacijski centar "Kozjak", Bijenička cesta 97

V. KATEGORIJA

126. Igralište "Opatovina", Kaptol 15-16

127. Igralište "Slanovečka", Slanovečka cesta 21

128. Igralište "Donji Trpuci", Trpučanska cesta bb

129. Košarkaško igralište, Ulica Jurja Križanića 4

130. Dvorana "Medulićeva", Medulićeva ulica 8

131. Mini sportsko-rekreacijski centar, Barutanski brijeg 5

132. Nogometno igralište "Čehi", Ulica Slavka Čora 1g

133. Nogometno igralište "Dubrava", Međugorska ulica 38

134. Nogometno igralište "Kašina", Ulica Ivana Mažuranića 43

135. Nogometno igralište "Odranski Strmec", Hrastina 3, Strmec

136. Nogometno igralište "Podsused", Kupališni put l

137. Nogometno igralište "Retkovec", Ulica platana 10a

138. Nogometno igralište "Žerjavinec", Omladinska ulica 4, Žerjavinec

139. Rukometno igralište "Mažuranićeva", Ulica Ivana Mažuranića 43

140. Rukometno igralište "Metalac", Trg Francuske Republike bb

141. Rukometno igralište "Novo Brestje", Ulica ljubičica 33, Novo Brestje

142. Školsko-sportski centar "Konavoska", Konavoska ulica 2

143. Teniska igrališta "Dugave", Kauzlarićev prilaz bb

144. Sportske površine "Trnsko", Trnsko 37 - 38

145. Sportske površine "Knežija", Ulica Ćire Truhelke bb

146. Sportsko-rekreacijski centar "Borongaj - Lugovi", Savudrijska ulica bb

147. Sportsko-rekreacijski centar "Gračani", Isce 15

148. Sportsko-rekreacijski centar "Gupčeva zvijezda", Orlovac 2

149. Sportsko-rekreacijski centar "Ivan Mažuranić", Javorinska ulica bb

150. Sportsko rekreacijski centar "Remete", Vinec 3

151. Sportsko-rekreacijski centar "Sljeme", Ulica Ivana Keleka 2B

152. Sportsko-rekreacijski centar "Tuškanac" - Krešićeve livade, Dubravkin put bb

153. Tenisko igralište "Dubravkin put", Dubravkin put bb

154. Malonogometno igralište "Malešnica", Ulica Saliha Alića bb

155. Igralište za odbojku na pijesku, ugao Ulice Majke Terezije i Bolničke ulice.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija